God Jul

LUKE24

Nå har vi kommet til den dagen som for mange er den viktigste i året: Julaften! I dag kan vi ta hverandre i hånden, hvis vi er litt høytidelige, og ønske hverandre God jul. Vi kan trekke pusten og nyte noen fridager, tillate oss en pause fra hverdagen og la den lune, koselige juleboblen omslutte oss. For mange er dette en tid med god mat, gaver, familie og venner, og kanskje til og med «Tre nøtter til Askepott».

Dersom du er kristen, er det kanskje Jesu fødsel i en stall i Betlehem som er årsaken til at du feirer denne dagen. Da kan du sende noen varme tanker til de som i dag lever i dette området, og huske hva Jesus sa da han ble voksen: ”Det dere har gjort mot disse mine minste små, det har dere gjort mot meg.” Betlehem ligger på Vestbredden, et palestinsk område som er okkupert av Israel. De som bor i Betlehem i dag, lever bak høye murer, gjerder og kontrollposter. En del av muren er oppført inne i Betlehems gater.

Dersom du også setter solidaritet, et varmere samfunn og fellesskap høyt, vil 2019 by på mange muligheter og utfordringer. Når den behagelige juleboblen sprekker, er det igjen tid for å brette opp ermene og jobbe for en mer rettferdig verden. Og uansett hva vi tror på og ikke tror på, så kan vi feire at dagene nå blir lengre og lysere. Vi kan feire at et barn er født, og gjøre det vi kan for at alle barn skal få gode liv.

Hjertelig hilsen, Aksjonsgruppen.

Foto (c) : Mads Gilbert/Tekst: Aksjonsgruppen

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star